16.1 C
Blagoevgrad
Sunday, May 16, 2021
spot_img

Опашки за ваксиниране в Банско

Опашки се извиха пред кабинета за ваксиниране в център “Св.Благовещение” в Банско, информира БНР. Пред кабинета на д-р Терзиев чакат десетки хора, много от които и граждани на други държави. Руснаци, англичани, германци и дори жител на Южна Корея са сред чакащите пред кабинета. Някои от тях си поставят първата доза, други са дошли за втора доза и получават и съответния ваксинационен сертификат.

Прави впечатления създадената отлична организация, ред и вниманието, което се обръща на всеки дошъл, за да си постави ваксина.

Сред чакащите в последния почивен ден има и възрастни, и млади хора, които са предпочели да посетят кабинета днес, тъй като се притесняват, че в делничен ден по-трудно ще излязат от работа. Има и възрастни жители на Банско.

В днешния ден те следят за реда си за поставяне на т.н. “втора игла”, като основен мотив е възможността от предпазване от зараза с коронавирус, предвид множество придружаващи заболявания. Някои от тях помнят и годините, в които полиеомелит и морбили са унищожили много техни близки и приятели, и са категорични в мнението си, че именно чрез поставяне на ваксини светът ще се справи с пандемията.

Подобни новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последвайте ни...

81,568Феноветекато
1,600последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини