Кметът на Община Гоце Делчев ще подпише договор за нова медицинска апаратура в общинската болница

Общинска болница Гоце Делчев. Снимка: Община Гоце ДелчевНа 20.12.2011 г. беше одобрен проект на община Гоце Делчев „Преустройство и преоборудване на помещения в МБАЛ „Иван Скендеров“, гр. Гоце Делчев” по Оперативна програма “Регионално развитие”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.1-11/2011 „Подкрепа за реконструкция/ обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации”.

Одобреният бюджет на проекта е 3 695 000,72 лева със срок за изпълнение 24 месеца от датата на подписване на договора.

Основна цел на проекта е да отговори на бъдещите нужди на местното население от висококачествено и ефективно медицинско обслужване. Модернизирането на диагностичния и лечебен процес в рамките на МБАЛ «Иван Скендеров», гр. Гоце Делчев ще спомогне за решаване на основните здравни проблеми в общината, намаляване притока на пациенти към областните болници и създаване на подходяща и рентабилна здравна инфраструктура – основни фактори за постигане на устойчивото развитие на Община Гоце Делчев.

Общинската многопрофилна болница за активно лечение обслужва населението на 4 общини, приблизително около 80 000 души. Съгласно подписано споразумение между Националното сдружение на общините в Република България и Министерството на здравеопазването, МБАЛ „Иван Скендеров“ е включена в списък от болници, гарантиращи достъп до болнични услуги в отдалечени и рискови райони (основните критерии са относителен дял на населените места, отдалечени над 50 км. от областните болници – не по-нисък от 40%, относителен дял на населените места без осигурен ежедневен транспорт – не-по нисък от 30%).

Сред основните нови апарати, които ще бъдат доставени в рамките на проекта са: Компютърен томограф (скенер) – 16 слайдов; дигитален рентгенов апарат с дистанционно управление; триизмерен ехограф; ЕЕГ апарат; ЕЕМГ апарат и др.

Предвидени са и изпълнение на строително-ремонтни дейности на помещенията, в които ще се монтира оборудването. Предвижда се да бъде подобрена достъпността за хора в неравностойно положение и изграждане на втори външен асансьор в централния корпус на болницата.

Официалната церемония по подписване на договора ще се състои на 27.01.2012 г. в гр.Благоевград, в присъствието на Министъра на регионалното развитие и благоустройство г-жа Лиляна Павлова и Министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: