Непочистени предизборни плакати в Благоевград

Законовият срок за премхването на агитационните плакати на политическите партии изтече, но те продължават да бъдат разлепени по всички сгради и автобусни спирки в Благоевград, съобщи БНТ. Въпреки строгия регламент от закона, партиите и инициативните комитети в града не са предпериели мерки за свалянето на плакатите.

Макар и след края на изборите, където и да погледнеш из улиците в Благоевград зорко те наблюдават кандидатите за кметове и общински съветници. В града все още личи битката, която се е водила за постовете. Жителите на Благоевград са категорични, че все изпокъсаните плакти трябва да бъдат премахнати.

От общината обясниха, че всички партии, които не са изчистили своите агитационни материали ще бъдат глобени. Санкциите са от 1000 до 5000 лева. Ако все пак партиите не изчистят плакатите, ще се наложи общинската фирма н ”Биострой” да се заеме с това. На нея обаче ще трябва да бъде платено със средстава от общинската хазна.

От почистващата фирма в града обясниха, че през последните годни се е превърнало в практика партиите да лепят плакати, а друг да чисти след тях.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: