Три дни рок музика и рев на мотори разтресоха Предела

Повече от 1000 мотозапалянковци и стотици мощни мащини разтресоха местността “Предел” край Разлог през изминалите 3 дни. Това бе шестото издание на Националния мото-рок фест, който се организира от МСС “Пирински вълци” – Благоевград, съвместно с Община Разлог.


Мото-рок феста бе открит в петък с водосвет за здраве, а стотици фенове на високите скорости, бирата и рок музиката пристигнаха още в ранния следобед, за да уважат своите събратя от “Пирински вълци”. Приятно изненадани бяха организаторите от присъствоето на събора на момче, пропътувало хиляди километри от Москва, за да се включи в мото-рок купона.


Голяма атракция тази година бе и присъствието на черния мотор на една от звездите в родното кино Асен Блатечки, който въпреки, че не успя да дойде, бе преотстъпил мощната си машина на един от членовете на “Вълците”.

Вторият ден от мотофиестата по традиция стартира с почетна мотообиколка на гр. Разлог, в която се включиха стотици ендуро, пистори, кросови мотори, триколки и ATВ-та. Мощен рев огласи Разлог по обед, а жителите и гостите на планинското градче изскочиха от домовете си, за да аплодират и снимат внушителното мото-шествие. Мото-рок фест “Предел 2012” и тази година се проведе под мотото “Карай с каска”.

Много състезания и спиращи дъха изпълнения на предна и задна гума бяха само част от големия купон, който 2 денонощия се вихри на Предел.

Награди в състезанията взеха:
-За най-бавно каране на мотор – Владимир Тахов от мото-клуб “Кралете на пътя” Благоевград
-За най-бърз мотор – Марин Димитров
-Клубно тегнеле на въже – момчетата от гр.Хаджидимово
-За най-добра самоделка – Борис Вакарелски от Ихтиман
-За най-шумен мотор – Недялко Кисов от Асеновград.

Зрелищни се оказаха още състезанията за надпиване с мътеница, хвърляне на бирен кег, надпиване с бира на мъже и жени със сламка, татуировка на най-скрито място, игри с яйце, монтаж и демонтаж на задна гума със собствени инструменти, “лапане” на наденица от мотор и още много други атракции, в които победителите получиха и награди.

Градусът на рокерския дух в прохладните вечери под открито небе поддържаха групите Blacк rose, Cut off, Перун, Fireball, New disease, Bad city и Бандата на Пецко.

“И тази година заложихме на младите рок банди. Старите всички ги познаваме, но за да се противопоставим на чалгата, трябва да подкрепим и изгряващите групи, които както сами видяхте, се раздадоха на макс”, каза за Blagoevgrad.eu председателят на клуба-организатор Тодор Митов.

След 2 месеца, през септември, в околностите на село Делвино (над Благоевград) за първи път ще се проведе друг мото-рок фест, който има претенциите да се превърне в един от най-големите в България. Организатори ще бъдат мото-клуб “Кралете на пътя” – Благоевград.

Снимки: Blagoevgrad.eu

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: