Министър Караджов: До 2030 г. трябва да бъде завършена магистрала „Струма“

До 2030 година трябва да бъде изградено трасето през Кресненското дефиле и завършена цялата магистрала „Струма“. Това стана ясно по време на работната среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, излъчвана по Фейсбук, съобщи БНР.

Инж. Златка Петева от агенция „Пътна инфраструктура“ и министър Караджов влязоха в диалог по темата.

“Целият коридор Ориент-Източносредиземноморски – от 1-1 от Видин до Кулата, той трябва да бъде изграден до 2030-а. Там попада участъка от Кресненското дефиле, единственият тесен участък, който не е в строителство“, каза Петева.

„С това искате да кажете, че тези месеци са последният влак, който можем да хванем, за да изпълним този ангажимент“, отвърна министър Караджов. „Тези няколко месеца ние трябва да развържем този възел и да пуснем магистралата“.

Магистрала “Хемус” и пътят Ботевград – Видин и ще са готови през 2027 година. Това стана ясно още по време на работната среща: 

„Двата участъка, които отидоха за 2027 година, да можем да ги “притиснем” да се върнат към 2026-та – да може поне към 26-а година хората да имат цялата отсечка“, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Тунел “Железница” на автомагистрала “Струма” ще бъде готов до средата на годината.

Няколкостотин сигнала е получил Гроздан Караджов за дупките по пътищата на страната. Готов е списък с отсечки с обща дължина от 3100 км, с които започват първите ремонти още тази година.

Подобни новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: