Кои особености за бондинга е важно да знаете?

Една от най-популярните стоматологични услуги, която се разпространи и прилага в световен мащаб, с цел корекция и усъвършенстване на усмивката, е бондингът.

Тази процедура е популярна при хората, които търсят отстраняване на увреждания и несъвършенства за кратък период от време.

Залепването или така нареченият бондинг обаче има някои специфики, с които трябва да се запознаете. От дентална клиника Medical Dent споделят повече по темата.

Какво представлява бондингът?

Това е минимално инвазивна процедура, която отстранява много малко количество от естествения зъб и запазва неговата структура. Целта му е да отстранява зъбни дефекти, но за разлика от методите в ортодонтията, като поставяне на алайнери или други апарати, тук чрез лепене на композит се възвръща естествения и цял вид на дъвкателния орган.

Материалите, от които се изработват тези композитни елементи, са съвместими с човешкото тяло и не предизвикват нежелани реакции.

С кои особености трябва да се запознаете?

Особеностите, които правят бондинга толкова популярен, са:

  • постигане на бързи и естетични резултати – промяната на вашата усмивка ще отнеме само едно посещение при денталния специалист, а резултатите, които ще получите, са видими още веднага. Материалите, от които се изработва композитът, се доближават максимално до естествените зъби, тяхната структура и цвят;
  • лесна поддръжка –  да поддържате дълготрайни резултати от бондинга, е достатъчно да следвате инструкциите на стоматолога си. Това включва правилна устна хигиена, редовни посещения при денталния специалист  и избягване на неподходящи храни и напитки, които може да повредят постигнатите резултати;
  • безболезненост – много важен факт за този начин на отстраняване на несъвършенствата, е че той е безболезнен и може да се извършва с локална анестезия;
  • може да се комбинира с други дентални процедури – можете едновременно да се възползвате от премахване на дефектите и уврежданията чрез бондинг, както и да си поставите коронки или ортодонтски апарати.

Как да определите дали тази процедура е подходяща за вас?

Единственото, което трябва да направите, е да се свържете с вашия дентален специалист и да насрочите час за консултация.

След щателна оценка на вашето състояние, отстраняването на кариеси, възпаления и други проблеми, които могат да повлияят отрицателно на резултатите, той може да предприеме действия по корекция чрез бондинг.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: