Административният съд касира кметските избори в благоевградското село Изгрев

Благоевградски административен съд касира кметските избори в благоевградското село Изгрев. С решение № 1809/28.11.2011г. съдът обяви за недействителен избора на дългогодишния кмет на селото Николай Василев Безински, обявен с решение на Общинската избирателна комисия – Благоевград от 30.10.2011г. , съобщи Е-79 News.

Делото срещу избора на Безински за кмет на Изгрев стартира след жалба на загубилия кметската битка Йордан Китанов. В жалбата до Благоевградския административен съд Китанов твърди, че са допуснати груби нарушения на изборния процес на втория тур, проведен на 30 октомври. По време на делото бяха преброени всички действителни и недействителни бюлетини, бяха поискани и графологични експертизи на подписи на избиратели в избирателните списъци.

Припомняме, че на балотажа Йордан Китанов, който е младши автоконтрольор в ОД МВР, изгуби битката с опонента си Николай Безински само с пет гласа разлика. Решението на съдия Василка Шаламанова може да се обжалва пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от обявяването му на страните.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: