6.4 C
Blagoevgrad
Thursday, December 9, 2021
Рекламирай

Как да разтегна кожените си обувки?

Намирането на обувки, които стоят удобно на краката ни, е изключително важна задача. Все пак, ще носим тези обувки дълго, дълго време. Това означава, че те трябва да са комфортни и да пасват добре, за да предотвратим евентуални проблеми. Можете да откриете множество качествени възможности в ССС – с тяхната широка продуктова гама от първокласни продукти.

Как да разтегна своите кожени обувки?

Добре, купили сте си чудесни дамски боти естествена кожа – това може да стане и чрез онлайн магазините на ССС, и чрез наземните им магазини. Сега обаче имате проблем – те ви стискат. Затова решавате да ги разтегнете. Имате няколко възможности да извършите този процес. Нека разгледаме всяка от тях.

Използвайте фризера си

В случай, че сте купили обувки, които ви стискат, то фризерът ви може да ви предложи качествена помощ. Вземете две здрави торбички, напълнете ги догоре с вода, а после ги сложете в обувките, като се стараете да влязат колкото е възможно повече. Сега е ред на поставянето им във фризера. Най-добре е да ги оставите там за през нощта. Тъй като водата замръзва и се превръща в лед, тя увеличава обема си (водата в течно състояние е по-течна от водата в твърдо състояние, ака. лед). Това, на свой ред, ще доведе до леко разширяване на обувките.

Използвайте сешоар

Това е силно популярен метод. Сложете дебели чорапи на краката си, а после обуйте обувките. Сега вземете сешоара си, включете го на топла струя и загрейте обувките с въздушната струя. Това ще доведе до омекване на материята, която после ще прилепне добре по крака ви и когато сложите нормални чорапи, обувките ще са леко разширени.

Използвайте мокри чорапи

Намокрете дебелите си чорапи, а после ги изстискайте добре, след което ги обуйте. Сега сложете и обувките. Разходете се с тях из дома си колкото можете повече време. После сложете хартия в обувките, натъпчете я добре и оставете кожените си обувки да престоят така през нощта.

Използвайте вряща вода

Вече видяхме един метод, при който се използва вода, а сега ще покажем и друг. Поставете малко вода на котлона, докато започне да ври. После налейте от нея в предната част на обувката и бързо я излейте в мивката. Или пък налейте и в областта на петата и също бързо излейте. След този процес обуйте обувките и се разходете из дома си с тях за няколко часа.

Използвайте водна пара

Друг метод с вода е на водна пара. Сложете тенджера с вода на котлона и изчакайте да започне да ври. Тя ще изпуска пара и вие трябва да държите обувките си над тенджерата, за да може тази пара да ги разтегне. После обуйте обувките си и се разходете с тях из вкъщи.

Използвайте калъпи

Това е безопасен начин да разтегнем кожени обувки. Използвайте редовно дървени калъпи, които да отпуснат обувките, като по същото време не позволяват на кожата да се деформира.

Използвайте препарат за разтягане на обувките

Специализираните магазини предлагат препарати, които могат да разтегнат вашите кожени обувки. Те обикновено се състоят определени химикали под формата на спрей или пяна. Напръскването на кожата с тях я омекотява и ѝ позволява да се оформи по стъпалото ви.

Защо да разтегнем кожените си обувки?

Този метод е препоръчван, когато обувките ви убиват. Това може да е поради самата изработка на обувката или просто защото имате широк крак и традиционните модели не ви подхождат. Затова ние сме подбрали няколко трикове, които да разтегнат обувките ви, като препоръчваме да наблегнете на най-изпъкналите места, за да ги разширите достатъчно.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,557последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: