Изпълнители няколко държави ще пеят на „Пирин фолк”

Изпълнители от пет държави – България, Хърватия, Македония, Гърция и Сърбия, ще пеят на 18-ото издание на “Пирин фолк” през септември в Сандански. Това съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Сандански – Мария Чинкова.

И тази година, фестивалът се организира от общината, с подкрепата на Министерството на културата.

На тазгодишното издание на “Пирин фолк” – Сандански водещ ще бъде Станислава Ганчева от БНТ. Концертите ще са на 4 и 5 септември в 1500-местния Летен театър на Сандански, а билетите ще струват 5 и 9 лева. Тази година се очакват изключително много гости са “Пирин фолк”, поясняват от общината. Сред участниците в международния конкурс за песен са Сузана Гавазова, Мариан Коцев, Цветан Бадев и Ваня Вълкова. Телевизионните зрители пък ще могат да определят своя музикален фаворит чрез гласуване със sms по време на фестивалните дни.

Преди началото на “Пирин фолк” музикални клипове на претендентите за най-добър изпълнител, избран чрез sms, ще се излъчват по няколко телевизионни канала. Председател на фестивалното жури и тази година ще бъде Стефан Драгостинов. Сред членовете са акад. Николай Кауфман, Хайгашот Агасян, Иван Славов. Ще има и журналистическо жури, което ще даде своя награда.

pirinfolk.jpg

Източник: Е-79 News

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: