Завърши детската полицейска школа в Банско

Детската полицейска школа, част от общинската лятна програма на МКБППМН, ЦРД И РУП-Банско, приключи успешно. В нея взеха участие към 15 деца, които редовно и с голям интерес посещаваха курса. Инспектор “Детска педагогическа стая” Евдокия Топузова, която е и ръководител на школата награди децата с диплом за успешно завършен полицейски курс – лято 2012. Малките полицаи получиха като специален подарък от МКБППМН – Община Банско тениски с надпис “Детска полицейска школа – Банско”. Г-жа Топузова също получи грамота от името на зам. кметът на Общината Стойчо Баненски, който е и председател на комисията.

Провеждането на школата бе с цел утвърждаване на модела “Полицията в близост до обществото” и разширяване формите на работа и обхвата на различните общности на територията, обслужвана от РУ”Полиция” – Банско.

Мероприятията се провеждаха всеки вторник от 09.30 до 10.30 часа. Те имаха за цел да запознаят децата с работата на полицията в услуга на обществото, да изградят у тях умения за безопасно поведение, нагласа за уважение към закона и непримиримост към нарушителите на реда.

В рамките на провелата се лятна детска полицейска школа децата се запознаха със закона и ролята на полицейския служител. Показано им бе изземване на следи и веществени доказателства, участваха в демонстрации за безопасно движение по улиците като посетиха сградата на РУ”Полиция” – Банско и се запознаха отблизо с обстановката и условията, при които работят полицейските служители. По време на школата участваха в демонстрации на полицейски дейности, в ролеви игри, изготвиха рисунка на тема “Полицаят – човекът, който ни пази”. Влязоха и в ролята на полицейски служители при конкретни ситуации.

Основните цели, поставени при започване дейността на Детската полицейска школа бяха изпълнени, а именно изграждане на умения и навици за защита на собствената им сигурност, формиране на доверие към полицаите и убеденост, че при необходимост могат да получат помощ от тях. Създаване на основа за разбиране и оценка на ролята на полицията и полицейската работа

По време на награждаването организаторите изразиха своята надежда инициативата да се превърне в традиция, а децата си тръгнаха с едно обещание следващото лято да се срещнат отново.

Снимки: Община Банско

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: