Благоевград ще бъде представен в сърцето на Европа

Благоевград ще бъде представен в Комитета на регионите, в столицата на Европа- Брюксел. Събитието ще се състои през месец ноември тази година и носи името „Благоевград – модерен и древен“. То ще продължи две седмици, като точно през този период са насрочени събрания на Комисията по административни и финансови дела и Комисията по култура, образование и проучвания и така много от европейските лидери ще могат да се докоснат до историята и тенденциите в развитието на града.

На изложението, представящо Благоевград ще бъдат експонирани картини на града, кратък филм, мултимедийни презентации и ще бъде представено културно-историческото наследство на региона. Те ще бъдат позиционирани в кулоарите и в някои от залите на институцията.

Със събитието, посветено на града, се цели той да става все по разпознаваем за европейските граждани, туристите и бъдещите инвеститори, като за целта ще бъдат промотирани всички предимства на Благоевград като образователна, културна и бизнес дестинация.

До идеята за начинанието се стигна след срещата на Кмета Атанас Камбитов с евродепутатa Мария Неделчева, а успешното му развитие е в резултат от доброто сътрудничество между двете страни и подкрепата на българския евродепутат.

Ролята на Комитетът на регионите е дава възможност на местните и регионалните власти да заявят своите позиции при изготвяне на законодателството на Европейският съюз. Той е асамблея на представителите на регионите в Европейския съюз и играе важна роля при вземане на решения, касаещи общността.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

3 КОМЕНТАРИ

  1. Браво, бравооо! Какво става ясно от статията: че поне 20 човека (представители на различните комитети) ще си веят г*зовете в Брюксел цели две седмици и ще харчат европейски (тоест и наши пари). И цялото това нещо за какво?! За да стане Благоевград по- “разпознаваем” за европейски граждани и туристи.Какви туристи, бе??? И като дойдат тези туристи какво ще видят???Само чалготеки и кръчми?! Има ли музеи, има ли галерии, има ли паметници, има ли организирани някакви събития?НЕЕЕМАА! Дори в зоогическата градина гледката е плачевна, а животни полу-умрели. Това е цирк и безумие и прах в очите на хората!!!

  2. Az dosta otdavna sam napusnal Blagoevgrad (predi 20 godini) i se chuvstvam mnogo losho ot tova che neshtata tam sa taka tragichni i bezperspektivni. Pozdravi za vsichki moi priateli ot Blagoevgrad !
    Hari.

  3. Az dosta otdavna sam napusnal Blagoevgrad (predi 20 godini) i se chuvstvam mnogo losho ot tova che neshtata tam sa taka tragichni i bezperspektivni. Pozdravi za vsichki moi priateli ot Blagoevgrad !
    Hari

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: