5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

Празнично настроение цари по улиците на Благоевград

Празнично настроение цари по улиците на Благоевград. Централните улици са препълнени от хора, носещи пълни торби. Това ни кара да се усъмним в изнесените статистически данни, че 15 % от българите няма да купят подаръци за празниците. Въпреки кризата празниците все пак ще ги има и макар със скромни средства, но богато въображение, българинът ще зарадва близките си с нещо под елхата.

Особено оживление днес има в магазините за домашни потреби, тъй като традицията повелява на Бъдни вечер да се купи нещо и за къщата. Консултанти казаха, че тази година предпочитани са комплектите за хранене. Като причина се посочи суеверието, че предметът, който се закупува днес трябва да има дъно, за да не изтичат парите извън дома. Не на последно място определяща роля при избора на подарък за къщата играе цената.

Естествено и тук диапазонът е различен, в зависимост от качеството, вида и материалът, от който е изработен предметът. Така цените варират от стотинки за обикновени пластмасови купички или чаши до стотици за кристални или метални изделия.

По-находчивите търговци са изнесли стоката си на сергии в центъра на Благоевград. Те предлагат предимно подаръци за децата, които са доста атрактивни на пръв поглед. Тактиката им има успех, тъй като пред масите, осеяни най-вече с лика на Дядо Коледа, е пълно с малчугани. Куклите се предлагат на цени от 5 до 35 лв.

Без значение дали са с пълни торби или не, важното е, че голяма част от
благоевградчани имат възможността да прекарат повече време с любимите си хора на днешния празник.

Plaza06.JPG

Източник: Радио Фокус

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: