Джаз формация “Михаил Йосифов Секстет” дава старт на “Джаз панорама Благоевград 2011”

Джаз формация “Михаил Йосифов Секстет” дава старт на “Джаз панорама Благоевград 2011” в 18.30 часа днес на специално изградената покрита сцена на пл. “Георги Измирлиев”. При лошо време готовност да посрещне почитателите на джаза и изпълнителите има и залата на Драматичен театър “Никола Вапцаров”.

“Михаил Йосифов секстет” е една от най-модерните и популярни джаз формации у нас, представленията, които те изнасят с лекота и положителна енергия, нареждат бандата до големите имена от световната джаз сцена като Джейми Кълъм и Майкъл Бубле, които през последните години показаха на света, че джазът, освен начин на живот, е и един от синонимите на забавление.

Веднага след “Михаил Йосифов секстет” – в 19.30 часа на сцената ще излязат примата на българскшя джаз Камелия Тодорова и трио JP3.

Триото е създадено от пианиста Живко Петров през 2004 г., JP3 са свирили с имена като Сара Брайтман, Дзукеро, Омар Фарук, Васко Василев, Белослава, Мария Илиева и др.

Вечерта на българския и етно джаз ще закрие съгражданина ни Валери Димчев, който специално за “Джаз панорама Благоевград 2011” формира международна формация “Валери Димчев представя Балкански етно джаз”. Заедно с Валери във формацията участват Петрониус Негреску (Румъния), Костас Анастасиадис (Гърция) и Сашо Велков (Македония). Тримата чуждестранни изполнители пристигнаха в Благоевград вчера.

Днес в 16.00 часа с полет от Ню Йорк специално за участието си в “Джаз панорама Благоевград 2011” пристига Петкратният носител на Грами Ранди Брекър. Концертът му заедно с формация “Венци Благоевг бенд” е част от програмата за утре – 13 май, посветена на Американския джаз.

Идеята за провеждането на фестивала е на благоевградските джаз музиканти Венцислав Благоев, Валери Димчев, Венелин Траянов и Борис Янев. От 12 до 14 май на откритата сцена на площад “Георги Измирлиев” среща ще си дадат над 50 световни и европейски виртуози на джаза, сред които Ранди Брекър, Стефано Белмондо, Мартин Гяконовски, Михаил Йосифов секстет, Камелия Тодорова, Васил Петров, Ангел Заберски и др. Трите музикални вечери са разделени тематично на Вечери на Български и Етно джаз, Американски и Европейски джаз.


ЦЯЛАТА ПРОГРАМА ЗА ДЖАС ФЕСТИВАЛА МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: