5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

Благоевградските лекари готови на нови протести

Лекарите от Благоевград са готови на нови протести, ако няма резултат след вчерашните протести. Това заяви председателят на лекарския съюз в Благоевград д-р Дафина Тачова. По думите й те още не са приключили. Днес медиците от Пиринско имат събрание в Сандански.

Протестът на медиците, който се проведе вчера бе под надслов „Стига експерименти със здравеопазването на хората!”, в него взеха участие стотици лекари от цялата страна. За разлика от колегите си в Кюстендил от благоевградска област медиците също взеха участие.

Д-р Тачова заяви, че няма точна бройка на лекарите включили се в протеста, но целта е била да се изрази позицията на всички медици. „Разчитаме на здрав разум от страна на правителството”, каза д-р Тачова. Участниците във вчерашния протест поставиха и своите искания, а именно премахване на едностранната регулация и делегираните бюджети в здравеопазването, възстановяване на публичното и прозрачно управление на здравната каса чрез трипартиен принцип. Сред исканията на медиците са изготвяне в най- кратки срокове на ясна стратегия с конкретни стъпки за реформа.

Източник: E-79.com

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: