Сдружение на Югозападните общини ще проведе работна среща, като основна дейност по проект „Балканска вело пътека – BVT-13”

На 30.09.2011 г. от 9.00 ч. в зала 5 на община Благоевград, Сдружение на Югозападните общини ще проведе работна среща, като основна дейност по проект „Балканска вело пътека – BVT-13”.
Целта на работната среща е да бъдат запознати заинтересованите страни с финалното предложение за маршрут на южната част на „Пътя на желязната завеса” и да бъдат запознати с основните цели, мерки и дейности от разработения План за действие до края на този и следващия програмен период.

До момента, в рамките на проекта, се определиха заинтересованите страни; създаде се мрежа за развитие и популяризиране на велосипедния туризъм; проведоха се работни срещи в България, Румъния и Гърция; направи се оценка на туристическите ресурси в региона, проведоха се два дискусионни форума за окончателно дефиниране на южното трасе на европейски велосипеден маршрут №13 „Пътя на желязната завеса” в пограничния регион на България, Румъния, Гърция и Македония; разработи се План за действие .
За участие в срещата са поканени заинтересовани страни от България, Македония, Гърция, Румъния и представители на Федерацията на европейските велосипедисти и мрежата ЕвроВело.

Пътеката „Пътя на желязната завеса” (ICT) включва поредица от национални и транс-гранични защитени зони покрай бившата „Желязна Завеса”, преминаваща през много страни, включително 14 страни – членки на ЕС. Тя свързва паметници, музеи и съоръжения, които са исторически символи на разделена Европа и на мирната обединителна революция в Централна и Източна Европа. Инициативата ICT „Пътя на желязната завеса” представлява най-дългия път от световното културно-историческо наследство и може да допринесе за популяризиране на Европейската идентичност чрез нейните богати исторически, културни и природни ресурси /за повече информация посетете www.ironcurtaintrail.eu/.

Проектът е съ-финансиран от Европейския съюз, Главна дирекция „Предприятия и индустрия” и се изпълнява от Сдружение на Югозападните общини в партньорство със Сдружение „Карпат Байк” – Румъния, Бизнес информационен и консултантски център – Сандански, Община Като Неврокопи – Гърция, Център за развитие на Източния планов район – Македония и Център за развитие на Югоизточния планов район – Македония.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: