Бербатов спечели Коледния турнир по шахмат в Благоевград

Младият талант Киприан Бербатов спечели Коледния турнир, организиран от благоевградския Шах клуб „Виктори”. В него участваха общо 26 шахматисти. Киприан Бербатов спечели надпреварата със 7 точки от 7 възможни.

Едновременно с това се проведе и шестият последен кръг от веригата Гран при на Благоевград. Победител в генералното класиране след обрат в последния кръг стана Веселин Методиев с 52 точки. Водачът преди последния кръг Атанас Станоев остана на второ място с 46 точки, а на трето място с 10 точки по-малко се нареди президентът на ШК „Виктори” Марин Атанасов.

Във възрастова група над 50 г. победител е Георги Чепандов, а до 50 г. Стефан Фотев.
Марина Георгиева бе най-добра при 16-годишните, а Георги Славков и Йордан Портокалски завършиха на първо място в своите възрастови групи съответно до 12 и до 8 години.

ШК „Виктори” определи и 10-те най-добри състезатели за изминаващата 2010 г., като класацията се оглавява от Цвета Галунова, следвана от Веселин Методиев и Марина Георгиева. По традиция бе връчена и преходна купа за най-добрия и проспериращ шахматист на клуба до 12 години. За втора поредна година тя отиде при Веселин Методиев. Купата на победителя бе връчена от Киприан Бербатов, който единствено досега е печелил наградата в три поредни години.

2010-10-23-014_1.jpg

Източник: E-79.com
Снимка: БНР ХОРИЗОНТ

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: