Световен ден на първата помощ

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, повече от 10 години всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

Честването му има за цел да акцентира върху приноса на доброволците, обучени по първа помощ, които спасяват човешкия живот, без да правят разлика между хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, образование и пр.

Доброволци от Младежкия авариен екип на Столичната организация на БЧК, заедно с полицаи от КАТ ще направят демонстрация на пътно произшествие и оказване на първа помощ за спасяване на пострадали.

От Българска асоциация на пострадали при катастрофи ще покажат как е правилно да се използват защитните средства за пасивна безопасност на децата в автомобила.

Актьорите от Фондация “Приказка за пътя” нагледно ще разиграят поучителни за родителите ситуации, които водят до злополуки с деца в пътното движение. Ще бъдат организирани състезания по приложно колоездене. Ще има песни, танци и весело настроение.

Източник: БГНЕС/em>

 

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: