5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

Няма риск от наводнения на благоевградската река Бистрица

Потенциален риск от наводнения на благоевградската река Бистрица на този етап няма. То този извод стигнаха експерти от Басейнова дирекция Западнобеломорски район. Всяка година в началото на септември се изготвя предварителна оценка за риска от наводнения през есенния и зимен сезон.

Басейнова дирекция- Благоевград проведе редовното си заседание по време, на което бяха отчетени резултатите за изминалата година. Година, която премина под знака на природните бедствия – започна и завърши с наводнения. Това беше и основната тема на заседанието. Експертите бяха изготвили предварителна оценка за риска от наводнения.

„Наводнението по своята същност е природно явление и никой не може с точност и прецизност да каже кога ще има. Това е и основната задача на нашите експерти- да се даде предварителна оценка от риска за наводнения и да се вземат мерки за тяхното предотвратяване,” каза директорът на Басейнова дирекция- Благоевград инженер Радослав Георгиев.

Последното голямо наводнение на река Бистрица е през 1954 година. След това са извършени корекции на нейното корито. Изградени са баражи, които до голяма степен възпрепятстват преливането на вода. В момента нивото на реката е под критичния минимум.

Източник: E-79.com

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: