Кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ – Благоевград се срещнаха с жителите на с.Българчево

На среща с жителите на с.Българчево, кандидат-общинските съветници Красимир Роячки и юристът Антоанета Робева регистрираха проблемите на селото и се ангажираха да начертаят план за тяхното решаване.

Кметът на селото Любомир Димитров в началото на срещата благодари на ПП ГЕРБ за изключителната помощ и съдействие, която оказват досега за облагородяване на селото. Захранването на черквата с ток е дело на ГЕРБ, децата играят на тенис благодарение на дарената тенис-маса, помогнато беше изкърпен пътя за селото. За голяма част от дейностите заслугата е лично на Кр.Роячки, по майчина линия.

Най-болният въпрос за Българчево е канализацията, която не е довършена и заустена. Селото се нуждае и от нов резервоар за питейна вода, а улиците не са кърпени от години. Напояването също е основен проблем, защото липсата на вода съсипва посевите. В тази връзка Кр.Роячки пое ангажимент да отнесе въпроса до „Напоителни системи” и да се търси адекватно решение.

„В програмата на ПП ГЕРБ за управление на общината е акцентирано на благоустрояването на селата, нашият кандидат-кмет д-р Атанас Камбитов е с категорична позиция по този въпрос. Години наред селата имаха нищожен бюджет, та дори никакъв, докато групата съветници от ГЕРБ не извоювахме Общинския съвет да гласува по 10 000 лв.на всяко едно от тях.

В момента селата представляват 10-12% от населението на общината, но ползват само 2% от бюджета. Ето защо ще се стремим да превърнем селата в едно по-добро място за живеене, каквото хората заслужават”, заяви пред присъстващите Красимир Роячки.

Снимки: ГЕРБ

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: