30 жени се явиха на конкурса за чистачки в благоевградската прокуратура

30 жени, желаещи да чистят базата на прокуратурата в Благоевград, се явиха на конкурс днес в следствената служба. Свободното място обаче е само едно. В битката за нискоквалифицираната работа в благоевградската Темида се включиха и кандидатки с висше образование.

Една по една жените влизаха и събеседваха с комисията. Това е вторият етап от конкурса, до който бяха допуснати 30 жени. За да бъдат одобрени и допуснати до втората част, желаещите да чистят прокуратурата в града трябваше да отговарят на определени изисквания. Победителката в конкурса трябва да подпише декларация за политическа неутралност и да умее да работи с препарати, така че да не застрашава живота и здравето на работещите в пиринската прокуратура.

Мястото се оказа изключително атрактивно, предвид безработицата в града. „Голямата безработица, която е града, кара хората да кандидатстват за работата”, каза Надка Илиев, която също кандидатства за мястото. Тя разказва, че каквато и да е работата, човек трябва да я върши с удоволствие и желание. Ако ли не, е по-добре да не кандидатства за мястото. „Работата трябва да се върши с желание, хъс и любов”, коментира още Илиева. Това, което може би привлича многото желаещи и прави работното място, е заплатата, която възлиза на 400 лв. Утре ще се проведе конкурсът за съдебен деловодител, като за него има допуснати 68 кандидати.

Източник: E-79.com

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: