Срещу 7000 лв. месечно двама италианци наемат клуб “Европа”

Срещу 7000 лв. месечен наем двама италианци ще стопанисват емблематичното в близкото минало заведение в Благоевград “Европа”. За любопитната сделка, която предстои да бъде приключена, потвърди настоящият собственик на нощния клуб Димитър Тасев.

След като месеци наред се опитвал безуспешно да привлече клиенти и харчел готови пари, хотелиерът, ексфутболист на “Пирин” /Благоевград/, затвори вратите на клуб “Европа” през януари. Още тогава пуснах обява в известна агенция за недвижими имоти, че отдавам дискотеката под наем, обясни Димитър Тасев. Пред “Струма” той разказа следните подробности около бъдещия имотен трансфер:

Първоначалният месечен наем, който обявих, беше 16 000 лв. След като нямаше желаещи, го свалих на 10 000 лв. Наскоро обаче чрез агенцията интерес към клуба проявиха двама италианци. Единият се казва Лоренцо и има ресторантьорски бизнес там, а другият – Николай, е с българско потекло, но от доста години живее и работи на Ботуша. След дълги преговори с тях намалих наема на 7000 лв. Момчетата ще поработят няколко месеца, след което възнамеряват да го купят. Възнамеряват да направят луксозен ремонт – ще изградят подиуми, на които ще танцуват 2-3 момичета. Новото е, че “Европа” няма да бъде чалготека, а ще се набляга на друг стил музика, ще се канят хитови музикални групи и изпълнители, което до момента в Благоевград не е правено. Не се знае дали името “Европа”, което бе сменяно многократно, ще остане същото, или отново ще бъде променено. Интерес към заведението проявиха и двама бизнесмени от Свищов, но не можахме да стигнем до консенсус. Аз самият имам достатъчно грижи около хотела си “Рожена” в с.Рожен, заключи Димитър Тасев.

Двамата италианци се очаква да пристигнат след около 2 седмици. Тогава ще бъде финализирана и сделката за наемане на клуб “Европа”. Запознати коментират, че за чужденците това ще бъде добра инвестиция, ако работата потръгне. Разходите за ремонт и заплати на персонала ще им излязат евтино в сравнение с възнагражденията на работна ръка, които се плащат в Италия.

След 20 години владение благоевградският ресторантьор Кирил Чобанов-Царевицата, както е известно, продаде на Димитър Тасев “Европа” през лятото на миналата година. Непосредствено след това собственикът на хотел “Рожена” го отдаде под наем на студентката в ЮЗУ “Неофит Рилски” Мариела Методиева от гр. Етрополе. Тя се опита да промени имиджа на заведението, прекръствайки го на “Мистик”. Амбициозната студентка обаче не устоя на конкуренцията и точно 1 месец след откриването върна ключовете от нощния клуб на Тасев.


Източник: Struma.bg

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: