Обявяват данните от преброяването в областта

Статистиката в Благоевград ще представи експресни данни от преброяването на населението и жилищния фонд. Резултатите от преброяването ще бъдат обявени едновременно във всички областни градове днес, в Благоевград данните ще бъдат оповестени в 11:00 часа, съобщи директорът на Териториалното статическо бюро в областния град Емилия Илиева.

През февруари у нас се проведе 17-тото преброяване в историята на България, като за първи път бе дадена възможност за попълване на анкетните карти по интернет.

Над 3,1 млн. души попълниха анкетните карти по електронен път. Тази възможност бе достъпна в първите девет дни от преброяването. Това представлява 41,2 на сто от записаното в регистрита население. Най-голям бе интересът към интернет преброяването в големите градове – 91% от всички, които са попълнили електронните карти. Близо 70% от жителите на столицата са предпочели интернет анкетите.

Интересът към електронното преброяване надмина очакванията на статистическия институт многократно. Още преди да започне същинската дейност, от националната статистика призоваха населението да попълва електронни карти, тъй като това пести време и средства.

Традиционното преброяване се проведе с помощта на 55 000 преброители и контрольори. Тази година преброяване ще се проведе във всички страни от Европейския съюз.

Източник: Дарик Благоевград

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: