5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

Шофьори на автобуси ще се явяват на психо тест преди за вземат книжка

Всички желаещи да вземат книжка за шофьори на автобуси, тролей, трамвай и т.н да се явяват на психо тест непосредствено преди да подадат документи за издаване на документа, предлагат от транспортното министерство. Това предложение е по искане на браншовите организации в областта на обучението на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС, уточняват от ведомството.

За целта се предлагат промени в две наредби, с които да се улесни явяването на изпит точно за категориите Ттб, Ттм, С, D и подкатегории С1 и D1. Към този момент е задължително желаещите да изкарат книжка в тези категории да се явят на психо тест преди изпита си. Така реално след като преминат обучението си, те трябва да изчакат да излязат резултатите от психо теста и едва тогава могат да бъдат включени сред тези, които трябва да бъдат изпитани от ДАИ.

Ако промените в двете наредби бъдат одобрени всички кандидат-шофьори на автобуси, тролей, трамвай и т.н ще могат спокойно да се явят на изпит дори и да не са психично годни. Едва след като успешно преминат изпита те ще са задължени да преминат психо теста, ако искат да вземат книжка, защото удостоверението за психологическа годност ще се изисква при издаване на свидетелството за управление на МПС.

В нормативната уредба относно обучението и изпитите е предвидено, когато по време на обучението или изпита се установят признаци за несъответствие с изискванията за психологическа годност, да се изиска кандидатът да премине на такова изследване.

Източник: Дарик Благоевград

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: