Летен театрален фестивал откриват в Банско

IV Летен театрален фестивал ще бъде открит на 1-ви юли в Банско.

В рамките на фестивала жителите и гостите на курортния град могат да гледат моноспектакъла на Мариус Куркински ”Български разкази” по произведения на Ангел Каралийчев. Народен театър “Иван Вазов” ще гостува със спектакъла на Александър Морфов “Вълшебна нощ”, който е носител на множество национални и международни награди, участвал е в над 15 международни театрални фестивала.

Любителите на театралното изкуство могат да гледат постановката на Камен Донев “Характери” на Сатиричен театър “Алеко Константинов”.

В рамките на фестивала ще се играят представленията “Жената над нас” от Алексей Слаповски на ДТ “Иван Димов” – Хасково, ”Сега или никога” от В. Красногоров на театър Българска армия, “Приятнострашно” от Яна Борисова на Театър 199 – “Валентин Стойчев”, “Балкански синдром” на Малък градски театър “Зад канала”.

Летният театрален фестивал ще бъде закрит на 8-и юли на площада в Банско с галаспектакъла “Купонът” на трупата на Нешка Робева. Начало на представленията е 20 ч., съобщиха от Общината.

Източник: Дарик Благоевград
Снимки: BLagoevGrad.Eu, Архив

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: