Бизнесдама дава по 8 бона наем за 70 кв.м. на пъпа на Благоевград

Космическата цена от 7 777,77 лв. наем за апетитните 66 кв.м. търговска площ в центъра на Благоевград се оказа „балон”.

Седмиците в хиляди предложи мистериозна бизнесдама на обявения през ноември от община Благоевград търг с тайно наддаване за магазини, общинска собственост. Предприемачката Величка Станчева атакува тогава с три дружества търговските помещения на централната ул. „Тодор Александров” № 24.

Станчева, чрез дружеството си “Станчева 11” ЕООД спечели търга като предложи 7 777,77 лева без ДДС месечен наем при първоначално обявена цена от 831,60 лева без ДДС. Магазинът от 66 кв.м. Станчева атакува с още две фирми – “Станчева 09” с 4 229 лв. на месец и “Станчева 12” с предложен наем 4 439 лева без ДДС. След като спечели търга, Величка Станчева отказала да подпише 5-годишен договор за наем на магазина срещу 7 777,77 лв. на месец. Отказал се и втория класиран от конкурсната комисия- дружеството “Колет България”, което предложи на общината 5 556 лева месечен наем.

При отказ на класираните на първо и второ място кандидат наематели, общината ще обяви нов търг за апетитния търговски обект.

Съседното помещение от 54 кв.м. ще се стопанисва през следващите 5 години от БТК. Дружеството предложи по стотачка наем на месец за всеки квадратен метър на централната търговска улица. И за него, напомняме, интерес проявиха дружествата „Станчева 09” и „Станчева 11”.

На търга за наемане общински помещения през ноември миналата година, напомняме, бяхме свидетели на небивало наддаване на фирми в условия на криза. В хода на предлаганите хилядарки за търговска площ на пъпа на града, с общинско помещение се сдоби и известният в Благоевград търговец на тютюневи изделия Емил Стефанов. С чисто „пресна” фирма „Тато Табак” Стефанов спечели търга за 5-годишен наем с общината за 60,80 кв.м. на бул. „Св. Св. Кирил и Методий”. Предложи да плаща 601 лв. без ДДС всеки месец на общината и спечели търга. Въпреки че коректността на бизнесмена Стефанов към общинската хазна е обществено достояние.

Общината му прекрати договора за наем на временен търговски обект за неплащане на местни налози и редица други нарушения. Участието на Емил Стефанов в търга за наемане на общински помещения пък провокира и идея сред общинарите за промяна на наредбата, регламентираща стопанисването на общинската собственост, а именно хора със задължения към хазната да не бъдат допускани до участие в търгове, било то и с „чисти” фирми. Радостта му, че отново е наемател на общински имот обаче не продължи дълго. Търгът за помещението на бул. “Св.Св. Кирил и Методий” № 9 се обжалва от декласираните фирми.

magazinParty.jpg

Източник: Agencia.bg

предишна статия
Следваща статия

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: