Жителите на Банско искат втора кабинкова линия

80% от жителите на община Банско са за модернизация на лифта Църна могила и изграждане на втора кабинкова линия над курорта, показват резултатите от представително социологическо проучване на агенция „Естат”, проведено в периода 5-10 август.

На въпроса „ако днес се провеждаше референдум за или против развитието на ски зоната, модернизация на лифта Църна могила и изграждане на втория кабинков лифт, вие как бихте отговорили?”, положителен отговор дават 80.4%, против са 6.8%, а нежелаещите да гласуват са 7.3%, посочват от Общинска админстрация.

Това е второто социологическо проучване, което показва готовността на банскалии да подкрепят политиката за превръщане на общината им в световен курорт. В началото на юли тази година пред агенция „Сова-Харис” почти 85% от жителите нарекоха пагубно възможното премахване на съоръженията, а 80.3% се обявиха за построяване на втората кабинка.

През юли тази година лидерът на „Зелените” Андрей Ковачев посочи, че еколозите настояват по тези въпроси да бъде проведен референдум, за да се произнесе народът дали вече изградените съоръжения в Банско да бъдат разрушени и дали те да останат или да бъдат модернизирани.

След сегашното второ социологическо проучване и потвърдените резултати това изискване на зелените практически е изпълнено, като зад желанието на концесионера на ски-зоната и на местната общинска власт за продължаване на работата по проекта застават огромно мнозинство от жителите на Банско, Добринище и околните села.

Източник: Дарик Благоевград

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: