65-ят традиционен мотокрос в Бобошево закри състезателния сезон

Българската федерация по мотоциклетизъм закри състезателния сезон за 2021 година с традиционния мотокрос “Grand prix Бобошево”, който се проведе за рекорден 65-ти пореден път (от 1956 година насам без прекъсване).

По традиция това е последната надпревара за годината, в която се включват почти всички състезатели, взели участие в стартовете през сезона. Домакините от “Мото клуб Бобошево 1956” и Община Бобошево бяха подготвили отлично трасето, въпреки късната дата, на която се проведе надпреварата, както и призове и награди за почти всички участници.

При най-малките в МХ 50 победата и в двата манша взе Георги Илиев от “Дизел юнак” с “GasGas”, който изпревари Иван Тунтев от “Еър макс рейсинг” Air Max Racing с “Husqvarna” и Георги Вендов от “АИТ рейсинг тийм” AIT Racing Team също с “Husqvarna”. Награди получиха още Пламен Иванов от “М6 Ямаха рейсинг тийм”, Димитър Радков от “Панчо рейсинг тийм”, Денислав Цветанов от “Бухово екстрийм”, както и Акъф Улусан от Турция.

При 65-кубиковите най-бърз и в двата манша беше Александър Тасев от “Александър моторспорт” с “Yamaha”, следван от Павел Марков от “Панчо рейсинг тийм” Pancho Racing Team с КТМ и Георги Илиев от “Дизел юнак” с “GasGas”. Интересното е, че от 2-ро до 5-то място състезателите приключиха с равен брой точки – по 38. В този клас награди получиха още Николай Павлов от “М6 Ямаха рейсинг тийм”, Симеон Тодоров от “НСА моторспорт”, Карло Вендов и Милена Вендова(и двамата от “АИТ рейсинг тийм”). При 85-кубиковите Дани Цанков от “М6 Ямаха рейсинг тийм” M6 Yamaha Racing Team с “Yamaha” изпревари в крайното класиране за деня представителя на домакините от Бобошево Стефан Димитров с КТМ.

В клас МХ 2 Хакан Халми Hakan Halmi от “НСА моторспорт” с КТМ и Виктор Нейчев Viktor Neychev от “Еър макс рейсинг” с “GasGas” завършиха с равни точки (по 47), но заради успеха си във втория манш, Халми спечели победата в Бобошево. Трети се нареди представителя на домакините от “Мото клуб Бобошево 1956” Кристиан Петков с КТМ. В МХ 1 Майкъл Иванов Michael Ivanov #97 отново не остави шанс на конкуренцията и записа поредния си успех. Този път състезателят на “АИТ рейсинг тийм” с “Husqvarna” изпревари съотборниците от “Еър макс рейсинг” Стефан Нейчев Stefan Neychevс “GasGas” и Марин Маринов с “Kawasaki”.

Николай Манов от “Бухово екстрийм” Buhovo Extreme Team с “GasGas” беше най-бърз в клас МХ, като след него се наредиха Емил Балджийски от “Дизел юнак” с “Yamaha” и Станко Боянов Stanko Boyanov от “НСА моторспорт” с “Kawasaki”, които завършиха с равни точки, но по-доброто класиране на Балджийски във втория манш го изпрати и по-напред в подреждането.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: