Нощният живот в Благоевград изпадна в тежка криза

Близо 20 000 студенти и ученици в Благоевград от вторник останаха само с една дискотека – “Сън сити” на Красимир Николов и Петър Христов. След скандалното затваряне във вторник на хитовия парти клуб “Джулиани”, Много млади хора се изсипаха в центъра на града без алтернатива къде да прекарат нощта. В навечерието на празника на независимостта 22 септември, когато университетите и училищата бяха затворени, те препълниха кафенетата в центъра на града по ръкавите между ГУМ и читалището и останаха там и след полунощ. Мнозина от тях се опитаха да влязат в “Сън сити”, който се пукаше по шевовете. Заради стълпотворението пред входа охраната помоли за помощ полицията и единствената работеща дискотека остана до сутринта под засилена полицейска охрана. Щастливците в нея си прекараха отлично, но на останалите отвън им оставаше само да им завиждат.

Благоевград никога не е бил в по-абсурдна ситуация – в началото на учебната година, когато хиляди младежи се чудят как да уплътнят вечерите си, докато не са се натрупали изпити и уроци, а и имат още пари в джоба, в града работи само една дискотека, коментираха ресторантьори.

“Ъндърграунд 1” на Румяна Палаханова, Иван Сандев и Георги Костов затвори врати още преди лятото, след като собствениците на помещението – фамилия Кацарски, успя по съдебен път да ги изгони като наематели. Натирените ресторантьори наеха бившия “Плейбой клуб” и изнесоха там част от оборудването и озвучаването на “Ъндърграунд”, но заведението още не е открито.

Друга култова дискотека – някогашният “Ъндърграунд 2”, популярен напоследък като чалготека “Харем”, работи инцидентно по няколко часа вечер и всеки момент може да бъде затворена окончателно заради серия нарушения. Проблемите й със законовите уредби – за 28 дни “Харем” натрупа 17 акта за пълен набор нарушения: на обществения ред, на разрешителния режим за работа и т.н. Заведението се стопанисва от 20-годишния Венцислав Крумов от дупнишкото с. Яхиново и както е тръгнало, скоро няма да влезе в категорията на хитовите заведения в града, не само че не отговаря на високата класа на конкурентните заведения, но и често полицията го запечатва и се налага клиентите да напускат по средата на купона.

След смяна на наемателите в “Мулти спейс” тече усилен ремонт. Собствениците Юлиян Гошев в съдружие със собственаика на хотел “Езерец” Румен Калайджиев го затвориха още в началото на лятото и не се знае кога ще го открият.

Грандиозен ремонт се провежда и в бившия “Най клуб”. От няколко месеца той е нает от софиянци, но още няма информация кога ще бъде отворен.

Дискотека “Графити” под Младежкия дом, наета от стоматолога Георги Грънчаров, също е под ключ. Вътрешният й дизайн и мебелировка бяха основно подменени миналата година, но в момента тече сериозен ремонт на цялата сграда и дискотеката няма да бъде отворена, докато не приключи.

Миналия месец под името дискотека “Мистик” затвори врати и някогашният бар “Европа”, след като последният му наемател – студентката Мариела Методиева, изненадващо хвърли ключовете и разпусна персонала. Това стана месец след тържественото откриване на “Мистик”. В момента помещението е заключено и няма информация какво смята да го прави новият му собственик Димитър Тасев, който го купи от бившия ресторантьор Кирил Чобанов.

Затварянето на клуб “Елефан” повлече крак областният център на Пиринско да стигне дотам, че да остане с единствено класно заведение “Сън сити”.

Самият клуб “Джулиани”, който до вторник с двете си заведения – дискота и чалготека, поемаше всяка вечер средно по 1000 жадни за купон младежи, в момента е с неясна съдба. Вчера управителят Ивайло Василев призна, че след изнасянето на част от оборудването, разрешено по съдебен път в полза на единия от съдружниците – Пламен Петров, заведението няма да работи няколко дни. Ще се опитам да го отворя в събота, уточни Василев. Въпреки че във вторник цяла нощ Василев бил в “Джулиани” и следил какво изнасят наетите от съдия-изпълнителя Шукри Дервиш цигани, вчера той призна, че не знае какво от мебелите, посудата и озвучителната техника е изнесено и какво е останало. Сигурен беше само, че в този й вид дискотеката не може да бъде отворена.

Според полицаи, охранявали акцията по изваждането на оборудването от “Джулиани” и товаренето му на камиони, добрата новина е, че не е останало време да започне демонтажът и на облицовката – огромни черни огледала с кръстове по тях, които са запазена марка на “Джулиани” и доста скъпо платени на дизайнера им Юлиян Тахов. Притесненията бяха, че при демонтажа всичко ще се изпочупи, а по стените ще зейнат огромни дупки, което сериозно да наруши постигнатото за няколко часа крехко равновесие между изпокаралите се за пари бивши съдружници. Към полунощ градусът на напрежението все пак бил сериозно вдигнат от собственика на хотел “Ален мак” и хазяин на “Джулиани” Методи Калъмбов, който влетял и започнал да вдига скандали. Униформените обаче бързо го успокоили и го извели от заведението.

Освен младежите на Благоевград, от заключването на “Джулиани” пострадаха и финалистките в конкурса “Мис Югозападна България”, в който довечера трябва да определят най-красивата девойка между София и Петрич. Конкурс все пак ще има, след като клуб “Бакарди” се съгласи да го приюти като домакин довечера в 21.00 часа.

Източник: в. Струма

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

1 коментар

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: