5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

Драматичен театър „Никола Вапцаров” представя представлението “Няма да платим! Няма да платим”

Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград ще представи на 17-и ноември от 19.00 часа представлението „Няма да платим!Няма да платим” по Дарио Фо. С няколко представления в Благоевград, Разлог и Банско постановката на режисьора Александър Галперин се превърна в хит на сезона. Комедията на Дарио Фо увлича с искрен смях, музиката и песните на Димитър Христов по текст на Матей Стоянов зареждат публиката положително, така че музикалният фарс може безапелационно да се определи като „хапче против стрес”, както вече го класифицираха младите хора гледали премиерните представления.

Дарио Фо е роден на 24 март 1926 г. в Санджано, Италия. Създал е около седемдесет пиеси, близки до естетиката на комедия дел арте и вариететния театър. През 1997 г. е удостоен с Нобелова награда за литература. Пиесите му се отличават с оригинални импровизации, фарсово начало, фантастика, гротеска, буфонада, бърз ритъм, използване на музика и песни. През 1969 г. създава своето най-добро произведение “Мистерия буф”, която е комическа мистерия по сюжети от Евангелието и средновековните хроники на Италия и другите европейски страни. В България са популярни още “Архангелите не играят флипер”, “Изабела, трите кралици и глупакът” и “Марихуаната на мама е най-добра”.

През 2001 г. Дарио Фо гостува у нас като поставя “Севилският бръснар” в Пловдив. През 2003 г. сатиричната му пиеса “Двуглава аномалия”, в която Путин и Берлускони са с разменени мозъци, става хит в Италия.

“Няма да платим, няма да платим” е сред най-поставяните пиеси на Фо в България, в момента се играе в още няколко театъра.


Източник: Дарик Благоевград

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: