5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

22-ма стоматолози в Благоевград преглеждат безплатно през октомври

22-ма стоматолози от Благоевград ще правят безплатна профилактика на денталната хигиена. Освен прегледите, пациентите ще получават и съвети за предпазване от заболявания. Кампанията се провежда от Българския зъболекарски съюз за трета поредна година. Всеки пациент желаещ да се прегледа има възможност да се възползва от услугите на двайсет и двама от благоевградските стоматолози.

Списъкът, с медиците извършващи прегледите е: Анелия Танчева, Антоанета Димитрова, Борислав Календерски, Ваня Тунчева, Владимир Богданов, Галина Дюлгерска, Дана Джабмазка, Диана Цинцарова, Евгения Деливерска, Елена Стоилкова, Елена Немчева, Елица Динева, Жана Рускова, Илонка Бабанова, Мария Цветкова, Петрана Белчева, Стана Димитрова, Христина Велинова, Юлия Овнарска-Манова, Светослав Спасов.

Октомври месец е обявен за месец на оралната хигиена и прегледите са извън полагащите ни се безплатни прегледи през календарната година. “За съжаление обаче не всички хора се възползват, а аз ги съветвам да го направят. Всеки пациент ще бъде прегледан и ще му бъде препоръчано лечение, ако е необходимо ”, каза стоматологът д-р Жана Рускова. Според нея за съжаление повечето хора не обръщат достатъчното внимание на зъбите си и на хигиената си. Тя съветва хората да си сменят четките за зъби на всеки три месеца, да избират подходящи пасти за зъби според нуждите си.

„Хората не трябва да забравят, че всяка година трябва поне веднъж да посещават зъболекарите си, ако нямат проблеми. А ако имат и по-често трябва”, обясни Рускова. Инициативата вече се провежда за трета поредна година.

От днес доценти и асистенти от факултета по дентална медицина в София преглеждат зъбите на деца в благоевградски училища. Доктор Рускова обясни, че ще се провери състоянието на зъбите на малчуганите, но ще бъдат предприети и стъпки за отстраняването им.

Източник: Е-79.com

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: