Започват проверки на всички автобуси в страната

Извънредни проверки на целия автобусен парк в страната започват от днес, след като министърът на транспорта Ивайло Московски издадe заповед за това.

Цялата операция се очаква да продължи около 2-3 месеца, съобщи БНТ.
“Не е изключено след това голяма част от превозните средства да бъдат спрени от движение или дори да бъдат бракувани”, заяви Ивайло Московски.

Акцията започва заради жестоката катастрофа на автобуса на “Ентуртранс” на магистрала “Тракия”, при която загинаха осем души.

Предишната такава проверка е била през 2003 година. Ще се засилят и мерките за издаване на лицензи за пътнически превози. Възможно е дори превозвачите да бъдат стимулирани, за да подновяват стария си автопарк.

Все още не може да се каже какви биха могли да са данъчните облекчения за покупка на нови автобуси. Това ще зависи изцяло от преговорите с финансовото министерство, обясни транспортният министър.

Подготвя се и горещ телефон за граждани, на който ще могат да се подават сигнали за нередности, установени по време на път. По автогарите пък ще се монтират пощенски кутии, където всеки ще може да пусне оплакване.

Източник: Dnes.Dir.BG

Снимки:  Blagoevgrad.EU, Архив

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: