Евроулица – по български

“Евроулица” се ремонтира типично по български, оплакаха се благоевградчани, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

През последните месеци в жк “Струмско” се извършва мащабен ремонт на входната артерия в квартала “Яне Сандански”. След като по уличното платно бе прокарано трасето на газопровода, асфалтовата настилка ще бъде подменена, изграждат се и нови тротоари. Според живущи на улицата, необясним е инатът на “ВиК”-Благоевград, които отказват да подменят над 40-годишен водопровод.

Ако не подменят тръбите сега – то кога, все пак става дума само за някакви си 100-ина метра, между улиците “Струма” и “Освобождение”, пита Николай Димитров. Още повече, че старият водопровод минава под тротоара, който сега се изгражда наново. “След два-три дни ще е късно, но това е типично по български, прави се нещо, за да се разкопае почти веднага след това”, обяснява Димитров. Според него, налягането на водата е толкова слабо, че пусне ли се чешмата в мазето, на първия етаж не може да се качи. “Дебитът на питейната вода е намален умишлено от ВиК, за да не се пукат тръбите на 40-годишния водопровод, копан от нас в далечната 1968 г. Под тротоара положението е страшно, освен амортизирания водопровод, минава още и 220-киловолтов кабел за високо напрежение, както и оптичният кабел за Гърция”, обяснява Димитров.

По ремонтираната днес улица преди 30-ина години минавал пътя за Гърция, преди да се построи магистралата. “На този участък има най-много аварии по водопроводната мрежа, над 10 са. Това, което правят в момента, си е чисто заравяне на европарите. Утре като гръмне водопроводът, всичко пак ще се реди наново – бордюри, плочки. А тези пари утре ние трябва да ги даваме, това само в България може да стане”, сигурен е Димитров.

Ремонтът на улицата е по Оперативна програма “Регионално развитие” и е на обща стойност 7 830 445 лв., съфинансирането на стойност от 6 655 878 лв. е от ЕС чрез фонда за регионално развитие. Ремонтът се извършва от фирма “Агромах”. В договора, подписан от община Благоевград, има клауза, че ако се наложи ремонт в следващите 5 години, парите ще се връщат.

Източник: BGNES.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: