Обстановката на територията на страната е нормална при зимни условия

Обстановката на територията на страната е нормална при зимни условия.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са мокри, заснежени, обработени и опесъчени.


Състояние на пътищата от републиканската пътна мрежа

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, обработени и опесъчени.

Спряно бе движението на товарни автомобили по автомагистрала „Хемус” и „Люлин” за почистване на пътното платно, движението ще бъде възстановено след почистването на снега. Към момента по автомагистрала „Хемус” движението се пропуска в двете посоки. Тировете се пропускат поетапно, на групи от по 5-6 в двете посоки. По автомагисстрала „Люлин” движението е нормално.

 Състояние на проходите:

– „Златишки проход” – Етрополе-Златица затворен за МПС;

– „Твърдишки проход” – Твърдица-Елена затворен за МПС;

– ,,Върбишки проход” – затворен за МПС;

– „Троянски проход” – затворен за МПС;

–  проход „Вратник” – Сливен-Елена – забранено е движението на товарни МПС над 10 т. от /граница В. Търново-гр. Сливен/;

– „Дюлински проход” – забранено е движението на товарни МПС. Обходни маршрути: път І-9 Варна – Обзор – Слънчев бряг или Ришки проход;

– „Айтоски проход” – Провадия – Айтос – забранено е движението на МПС над 20 т. – стоманен мост на р. Казан дере;

– проход „Шипка” – забранено е движението на МПС над 10 т. – срок до 31.03.2012 г.;

– проход „Петрохан” – всички МПС да се движат с вериги. Забранено e движението на товарни автомобили над 10 т. и МПС с ремаркета и полуремаркета;

– през проходите Рожен, Пампорово и Превала всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета;

– проход „Предела”- товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.

Затворени пътища (участъци):

Ловеч:- път Казачево-Дебнево-Велчево. Обходен маршрут по път І-4 от пътен възел “Дъбрава” до пътен възел „Абланица” и път Ловеч-Троян; пътят Шипково-Рибарица-затворен за движение на МПС поради снегонавяване.

Смолян: -път от района на Обсерваторията до разклон с. Момчиловци е затворен за движение на МПС, поради снегонавяване. Обходен маршрут: Момчиловци-Соколовци-Рожен.

Стара Загора – пътят от връх Шипка-връх Бузлуджа е затворен за МПС поради снегонавяване. Обходен маршрут: вр. Бузлуджа-гр. Шипка-вр. Шипка-Габрово.

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

Област – Кюстендил: – пътят Жиленци-Гюешево-товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета, временно се затваря за почистване пътя в отсечката Рилски манастир-граница Благоевград.

Област – Пазарджик: – пътят Батак-Доспат; път Велинград-Юндола-Аврамово, път Велинград-Сърница, път Ракитово – Цигов Чарк и път Белово-Юндола – товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Област – Смолян: – път Доспат-Сърница, път Борино-Гоце Делчев – товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Област – София: – На територията на община Самоков всички МПС да се движат с вериги.

Метеорологична обстановка

На 21 януари през страната ще премине студен атмосферен фронт. След обяд и в източните райони вече ще превалява сняг, но от запад валежите ще започнат да спират, а облачността – да се разкъсва. Значителни ще бъдат валежите на места в Предбалкана, Източна България и Рило-Родопската област. Вятърът ще бъде предимно умерен от запад-северозапад, но след пладне в Източна България ще бъде и временно силен от северозапад – север.

Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°. Най-ниски ще останат дневните температури по високите полета на Западна България – минус 1° – минус 2°. В останалата част от страната максимални температури – между 0 и 5°. В София – около минус 1°.

В планините ще превалява сняг, като значителни ще бъдат валежите в Предбалкана и в Рило-Родопската област. Вятърът по високите части ще е силен и бурен от северозапад, север. По планинските проходи ще има навявания.

Над Черноморието ще е облачно, около и след пладне дъждът ще преминава в сняг. Вятърът до обяд ще бъде умерен от запад, но след пладне временно силен от северозапад и север. По-значителни валежи се очакват по южното крайбрежие до към 15-25 л/кв.м.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

1 коментар

  1. Здравейте,
    Моля направете статия относно паркирането на автомобили от страни на пощата, на плочките директно върху пешеходната зона.Днес имаше паркиране 10-15 автомобила.Вечерно време е същото.

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: