До 20-ти юли ще станат ясни кандидат-кметовете на ВМРО-НИЕ в Благоевградска област

До 20-ти юли ще станат ясни всички кандидат-кметовете на ВМРО-НИЕ в Благоевградска област. Това каза Борис Ячев, председател на Националния предизборен щаб на партията. Той допълни, че след тази дата ще се проведе и областно заседание, за да бъдат одобрени формите за участие. Ячев бе категоричен, че Благоевградска област е приоритет за ВМРО-НИЕ.

От партията уточниха, че предложението им за кандидат-кмет на Благоевград е Иван Ризов. „Въпрос на процедура е да бъде номиниран, но за мен най-логичната кандидатура е неговата и като областен председател на партията и като административен капацитет и като общински съветник вече четвърти мандат”, подчерта Ячев.

Към настоящия момент от партията имат яснота и в община Кресна, където сегашният кмет Илиян Кръстев отново ще бъде номиниран и издигнат от коалицията ВМРО-НИЕ-НДСВ. „Илиян Кръстев ще се явя като коалиционен кандидат с обща листа”, обясни Борис Ячев. В Гоце Делчев кандидатът за кмет е Павел Петелов, а местният председател Димитър Хардалиев е водач на листата.

В Разлог от партията ще подкрепят кандидатурата на Благой Дункин, който се яви на частични местни избори с настоящия кмет на Разлог Красимир Герчев. В Белица ще бъде издигнат председателят на ВМРО-НИЕ Васил Сираков, който според Ячев има сериозни шансове. Председателят на Националния предизборен щаб на партията уточни, че се провеждат и активни преговори за създаване на дясна коалиция в Симитли за участие в местния вот.

В Сандански партията ще се яви на местните избори със самостоятелна листа, само ако в битката за кметското място не се включи настоящият кмет Андон Тотев. „Ако той се кандидатира отново, ние ще го подкрепи”, каза още Ячев. В Петрич също ще има кандидат за кмет от структурата на партията, конкретната номинация ще стане факт до 20 юли.

Източник: Радио Фокус

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: