Благоевград – академичен спортен център в управленската програма на Емил Костадинов

Кандидат-кметът на Левицата се ангажира да осигури надуваемо покритие на кортовете край Благоевград, за да се провеждат турнири и през зимата.

Баща и син спечелиха турнира по тенис на корт за двойки, организиран от предизборния щаб на Емил Костадинов в комплекс „Бачиново”. Във финалния мач Мирчо и Васко Димитрови надиграха Павел Атанасов и Красимир Георгиев и заслужено се окичиха с шампионската титла. В турнира участваха 32-ма тенисисти от различни възрасти.

Битката за призовите места премина много оспорвано и донесе куп емоции на публиката край кортовете. Сред големите атракции беше двойката на най- възрастния Руен Калибацев и най-младия 9-годишния Данаил Митов. Те стигнаха до четвъртфинала, където отстъпиха на двойката финалисти Павел Атанасов и Красимир Георгиев.

Кандидат-кметът Емил Костадинов връчи купите на победителите и им пожела още по- големи успехи на корта. Награди получиха и останалите призьори.

Нашето намерение е да превърнем този турнир в ежегоден, каза Емил Костадинов и го определи като поредната проява, която неговият екип вписва в дългосрочната си стратегия за развитие на спорта. На турнира трябва да се гледа в контекста на нашия дългосрочен ангажимент да се създадат предпоставките и условията в община Благоевград, сама или с партньорски програми, да се изгради инфраструктурата на спорта и да се гарантират условия за възпитание и израстване на младите.

Благоевград може да бъде академичен спортен център и това е едно нашите послания, обвързано с цялостните ни намерения за развитие на общината. Бих искал да спомена и това, че сме се ангажирали да удвоим средствата за подпомагане на спортните клубове в нашия град, като специално внимание отделяме на треньорския и преподавателски състав. В този смисъл ще укрепим спортния интернат с намерението той да прерастне в спортно училище. Докато това стане, ще изградим спортни паралелки в средните училища на Благоевград, каза кандидат-кметът на Левицата.

В мое лице и в лицето на моят отбор спортът ще има добронамереност, разбиране и съпричастност, защото оценяваме неговото голямо значение. В този смисъл сме се ангажирали да реновираме дворовете на училищата, които се използват за спортни занимания, да осъществим необходимия ремонт на плувните басейни към училищата в рамките на този предстоящ програмен период от 4 години, уточни Костадинов. Според него тенисът има бъдеще в Благоевград и в голяма степен то е начертано от преподавателския състав на корта.

Тук има преподаватели и треньори като Руен Калибацев, Сашо Давчев и много други, които работят с възрожденско вдъхновение и създават базата за бъдещи успехи, каза той. Затова общината ще се опита в рамките на възможното да даде нов тласък на техните усилия, като осигури надуваемо покритие, за да даде възможност и през зимния период да се работи и тренира тенис на корт. В програмата бяха включени и интересни игри по Петанка, Дартс и Фризби.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: