179 свободни работни места в Благоевград

179 свободни работни места се разкрити в Бюрото по труда в Благоевград тази седмица. От тях само 5 са за висшисти- свободните позиции са за медицинска сестра, застрахователни посредници и химици.

Най-много са свободните позиции за шивачи – 75. Вакантни работни места има и за готвачи, гладачи, опаковчици и монтьори.

Работодателите търсят да назначат и машинист, тракторист и машинни оператори.

По думите на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова в момента съживяване на пазара на труда се наблюдава в сферата на услугите – връща се търсенето на шивачки, като има и бум в търсенето на готвачи в страната.

„Продължаваме да имаме около 3000-4000 хиляди работни места, които остават незаети”, обясни Росица Стелиянова. Други трайно незаети работни места били в малките населени места, основно за преподаватели и медицински кадри.

Най-бързо пазарът на труда се съживява в сферата на търговията и услугите, което е традиционно за страната. „До момент, в който се съкращаваха хора в шивашките цехове, сега масово се търсят в цялата страна шивачи, кроячи – цеховете започнаха да получават поръчки. Има леко съживяване, но все още строителството е в застой и там обявите са доста по-малко”, каза още Росица Стелиянова.

Източник: Дарик Благоевград

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: