Масирани проверки в пунктовете за черни и цветни метали в Благоевград

Масирани проверки започнаха и в пунктовете за черни и цветни метали, разположени на територията на Благоевград. Специализираната акция се провежда съвместно между служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите и органите на Областната дирекция на МВР. До този момент са проверени 4 обекта.

Три от дружествата все още не са представили изисканите заявления за изменение и допълнение на сега действащите лицензи и разрешения за дейности с отпадъци. Само на един обект е осигурено 24-часово видеонаблюдение.

При проверките е установено, че един от пунктовете не спазва условията в издаденото разрешително за дейности с отпадъци и предстои съставяне на акт за констатирано административно нарушение. Проверена е и бившата леярна в Благоевград.

Контролната операция тече на територията на цялата страна и е насочена към противодействие на престъпленията, свързани с търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали. Този вид престъпления спомагат за осъществяване на значителен износ на цветни метали и нанасят сериозни материални щети.

Източник: E-79.com

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: