Температури до 29 градуса през октомври

Средната месечна температура през октомври се очаква да бъде над нормата, а количеството на валежите – около и под нормата. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 0 и 5 градуса, а най-високите – между 24 и 29 градуса.

Първите есенни слани се очаква да паднат на отделни места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна България още в началото на месеца, а в повечето равнинни райони в останалата част от страната – към края на октомври.

През първото и в началото на второто десетдневие ще преобладава сухо време. В началото на месеца ще бъде сравнително хладно. Впоследствие температурите ще се повишат и след 5 октомври ще се установи топло за сезона време.

През втората половина на месеца динамиката на атмосферата ще се увеличи. Времето ще бъде по-променливо, с условия за превалявания и усилване на вятъра. Ще се редуват затопляния и краткотрайни захлаждания, но средно температурите ще бъдат около и над нормалните. По-чувствително застудяване се очаква към края на месеца.

В началото на октомври слънцето в София ще изгрява в 7 часа и 23 минути и ще залязва в 19 часа и 9 минути. Продължителността на деня е 11 часа и 46 минути. В края на месеца слънцето ще изгрява в 6 часа и 59 минути и ще залязва в 17 часа и 21 минути. Продължителността на деня ще бъде 10 часа и 22 минути.

blgout04.jpg

Източник: vremeto.bg

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: