5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

Общината дава тържествен прием

Тържествен прием по повод Празника на Благоевград и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще даде за изявени дейци на културата и образованието кметът на община Благоевград Костадин Паскалев днес в 17 часа във фоайето на община Благоевград. На срещата са поканени над 250 изявени благоевградчани, сред които почетни граждани на Община Благоевград, бивши кметове, заслужили дейци на образованието и културата.

Тази година кметът ще връчи грамоти в три категории:

– 18 са отличените дейци на културата за принос в развитието и утвърждаването на Благоевград като културен център, определени след номиниране от културните институции в Благоевград;

– 82 са отличените ученици за постижения в сферата на науката и изкуството, от които 12, показали най- високи резултати, ще получат парични награди.

– 18 са преподавателите, отличени на база на въведената през 2008 г. Система за комплексна оценка на педагогическия персонал в училищата на територията на община Благоевград.

Системата е разработена в изпълнение на «Програма за развитие на предучилищното възпитание и подготовки и училищното образование в община Благоевград през 2008/2011 година», приета от ОбС по предложение на кмета Костадин Паскалев през м. юли 2008 г. Съгласно приетата система, отличените прподаватели ще получат парични награди.

За доброто настроение на гостите ще се грижат Китарен ансамбъл “Класик”, балет “Орхидеи на мира” към Център по изкуствата и Маша Димитрова от Студио за поп и джаз пеене “Дрийм” към Младежки дом.

 

Снимка: Blagoevgrad.Eu, Архив

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: