Чистят пролетно река Бистрица

МГЕБР-Благоевград, съвместно с Американски университет в България и Югозападния университет, ще отбележат Седмицата на Земята на територията на Община Благоевград, съобщиха от офиса на ГЕРБ.

За поредна година младежката организация на партията си партнира с образователни институции и студентски клубове за организирането на събитието, което ще включва редица младежки инициативи и ще завърши с грандиозен концерт на площад „Македония”.

Събитията в рамките на седмицата започват с промоционално състезание в лабиринт на територията на общежитията на АУБ на 20 март от 17,30 часа. На 22-и март се организира почистване на коритото на река Бистрица в участъка зад Кооперативния пазар. Началният час е 16.00.

На 23-и март ще бъде залесена местността „Акациите”. Акцията ще започне в 16.00 часа. Краят на кампанията ще бъде отбелязан с концерт на открито на 26-и март от 18:30 часа на пл. Македония. Веднага след това уличното осветление на площада ще изгасне за час за включване в „Часът на Земята”.

Целта на Седмицата на Земята е да запознае и ангажира младите хора в Благоевград с проблемите, свързани с околната среда, както и с методите за тяхното устойчиво решаване.


Източник: Дарик Благоевград

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: