Обединен детски комплекс в Благоевград откри учебната година

Обединен детски комплекс в Благоевград откри учебната година за малчуганите. 1600 деца са заявили желание да се обучават в комплекса през тази година и ще бъдат разделени в 148 групи. В ОДК децата ще имат възможност да развиват своите творчески заложби, да получат нови знания и придобият умения в различни области, да изявяват своя талант на общинско и национално равнище.

Обединен детски комплекс – Благоевград официално представи изградените форми и групи за дейностите, които е организирал през новата учебна година за децата от Благоевград. ОДК предлага многообразие от творчески дейности в свободното време, в които обучението е безплатно.

По време на откриването награди получиха и включилите се в конкурса „Здравей, ваканция!”. Конкурсът беше организиран от Обединен детски комплекс с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и Националния дворец на децата. Неговата идея е да насърчава децата да развиват таланта и уменията си в областта на изобразителното изкуство.

В отминалия вече конкурс се състезаваха 693 рисунки и пластики на 650 малки творци от 51 населени места от цялата страна. Участниците от Благоевград са от школите в Обединен детски комплекс, Центъра по изкуствата, ІІ основно училище и СОУИЧЕ.

grafitti.jpg

Източник: E-79.com

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: