Христо Стоичков и министри откриха Световната купа в Банско

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков официално откри тази вечер на тържествена церемония на централния площад в Банско Световната купа по ски алпийски дисциплини, събрала в пиринския курорт най-добрите скиори на планетата.

“Добре дошли на това уникално спортно събитие, което като малки сме гледали по телевизията, а сега по телевизията ще го гледат зрителите от няколко десетки страни в света”, каза министър Трайков. “И тъй като ще го гледат толкова много хора, ние от Министерството на икономиката и туризма чрез него ще промотираме България като туристическа дестинация”.

Звездите на световните алпийски ски ще демонстрират класата си в събота и неделя на писта “Бъндерица” над Банско в стартовете за суперкомбинацията през първия ден, и в слалома – през втория.

Премиерът Бойко Борисов, който е почетен председател на Организационния комитет, ще награди победителите в отделните дисциплини.

На тържественото откриване на най-голямото спортно събитие в България за годината тази вечер бяха министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, министърът на регионалното развитие и благоустройството, депутати, президентът на

Българската федерация по ски Цеко Минев, представители на Международната федерация по ски.

Специален гост бе и мегазвездата на българския футбол ХристоСтоичков – почетен гражданин на Банско. “Доживяхме Банско да бъде един световен център”, каза той и пожела успех на състезателите и организаторите на големия спортен форум.

Присъстващите приветства и главният директор на състезанията в Банско Гюнтер Кояра.

Добре дошли на всички пожела и кметът на община Банско Александър Краваров.

Празнична заря огря небето над Банско по случай големия спортен форум.

Източник: Gong.bg

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: