Над 2 300 ловци са проверени от началото на ловния сезон за пернат дивеч на територията на страната

Общо 2 358 ловци са проверени на територията на страната от началото на ловния сезон за пернат дивеч.

Той бе открит на 13 август, събота. Проверките са извършени от служители на Регионалните дирекции по горите, Държавните горски и ловни стопанства, съвместно с представители на МВР.

Инциденти по време на лов не са констатирани. Има единичен случай в района на дейност на РДГ – Берковица в село Медовница. След приключване на лова на 13 август 2011 г. по време на ловния банкет около 20 часа вечерта става сбиване между ловците от дружинката и група местни роми.

Вследствие на спречкването четирима роми са простреляни със сачми. В РУ „Полиция” – Белоградчик е образувано досъдебно производство по случая.

При проверка на звено „Горска стража” към РДГ – Сливен и служители на МВР – КОС на територията на ДГС – Ямбол в село Могила е установено нарушение на лице с инициали С. С. от гр. Ямбол. Той е отстрелял 4 бр. фазани. Ловуването на този вид дивеч е разрешен в периода от 1 октомври до 31 януари. На нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение, а птиците са иззети и предадени на горското стопанство.

По данни на Изпълнителната агенция по горите при направените проверки са констатирани 5 бр. нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча и 2 бр. по Закона за горите. Съставени са 43 бр. констативни протоколи и 3 акта за установяване на административни нарушения. Установени са и неточности при попълването на разрешителните за лов за индивидуално и групово ловуване. Груби нарушения на нормативната уредба не са констатирани. На ловците, които не са били екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят в нарушени на Чл. 57, ал. 5 от Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча, са направени устни забележки.

Снимка: bszone.info

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: