Засилен трафик на цистерни с гориво през ГКПП-Кулата

Засилен трафик на цистерни с гориво отчитат от ГКПП-Кулата. В последните няколко дни значително се е повишил броят на внасящите гориво от Гърция превозни средства.
Засега криза с горивата у нас няма, цените също запазват своята стойност. Наблюдава се обаче завишен внос на бензин и дизел от Гърция, Турция и Румъния. През ГКПП-Кулата средно на денонощие преминават  около 80 – 100 цистерни с гориво.


„Откакто Агенция „Митници” отне лиценза на „Лукойл”, се наблюдава завишение на вноса на гориво от Република Гърция”, заяви Стойчо Траянов, началник-смяна на ГКПП-Кулата. Този факт обаче не натоварва с допълнителни курсове шофьорите на цистерни.

Въпреки засиления трафик на цистерни, пътната обстановка по международен път Е-79 е спокойна.„Има създадена добра организация, за да не се пречи на пътникопотока”, допълни още Стойчо Траянов. През почивните и празничните дни на летния сезон продължава да е в сила и въведената забрана за тежкотоварните автомобили, които ще бъдат спирани в рамките от 16 до 22 часа.

Източник: e-79.com

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: