Запазват се цените на наемите в общежитията на ЮЗУ за новата академична година

Започна настаняването на студенти в общежитията на ЮЗУ „Неофит Рилски”. Пред Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин директорът на звено „Студентски столове и общежития” Васил Янчев посочи, че очакванията му са капацитетът да се запълни на 100 %. Практиката показва, че общежитията са предпочитано място за живот от студентите в Благоевград, поради ниската цена.

Цената на стаята в 1-во общежитие е 42 лв, а във 2-ро – 48 лв. Янчев бе категоричен, че размерът на наема ще се запази тази година. Освен това сградите са в добро състояние. На 2-ро общежитие бе направен основен ремонт, като бяха подменени дограмите, подовите настилки и мебелите. „Планираме сега да направим частичен ремонт и на 1-во общежитие, тъй като там не сме правили скоро. На първо време ще подменим мебелите, а след това ще предприемем и други действия”, каза Янчев.

Васил Янчев поясни, че класирането за настаняване на общежитие се състои от няколко компонента – на първо място се гледа успехът, а след това доходът на родителите, като той не трябва да надхвърля 500 лв. месечно.

Около 900 студенти живеят в общежитията на ЮЗУ.

Източник: Радио Фокус

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: