С питка и здравец посрещнаха кмета Атанас Камбитов и ОбС председателя Даниела Савеклиева за 1 г. управление

С питка и здравец граждани, журналисти и служители от общинска администрация посрещнаха днес във фоайето на общината кмета на Благоевград Атанас Камбитов и председателя на Общинския съвет Даниела Савеклиева. На този ден, преди една година, д-р Атанас Камбитов встъпи в длъжността „Кмет на община Благоевград“, а Даниела Савеклиева в длъжността „Председател на Общински съвет-Благоевград“.

Видимо приятно изненадан, кметът поздрави всички, като подчерта, че е доволен от работата и сплотеността на общинска администрация. Той изрази увереност, че служителите ще продължат да подобряват резултатите от своя труд и че най-важна е оценката на гражданите.

Кметът Камбитов получи специален подарък – статуетка на конник. „Преди една година получихте символичния ключ на този град, сега ви подаряваме коня, който е символ на Благоевград, символ на безстрашие, доблест и слава, носител на промяната”, каза главният експерт „Връзки с обществеността” Христина Шопова, поднасяйки символичния подарък.

Кметът покани всички в своя кабинет, където заедно с председателя на Общински съвет Даниела Савеклиева разрязаха празнична торта с изобразен върху нея символът на Благоевград.

„За една година постигнахме много, гордея се с работата на екипа. Доволен съм, че има бюджетен излишък, всички средства ще се инвестират в подобряване на градската среда, за да придобие Благоевград европейски облик.

Имаме ясни цели и ако продължим да работим с тези темпове, ще свършим всичко, което сме заложили в програмата за 4-годишния мандат”, каза пред журналистите кметът.

Според него обаче по-важно е какво не е направено за тази една година, като акцентира, че в бъдеще ще са приоритет изграждането на детски и спортни площадки и съоръжения, които да се ползват безплатно от най-малките жители на Благоевград.

ОбС председателят Даниела Савеклиева подчерта, че в тази една година е изключително доволна от факта, че е постигнат конструктивен диалог между Общинския съвет и Общинската администрация.

„Общинският съвет се превърна в коректив, а не в пречка за изпълнение предложенията на кметския екип. Така вървим към изпълнение на предизборната програма”, каза Савеклиева. Тя благодари и на колегите си общински съветници, които през тази една година са работили в интерес на гражданите и на развитието на Благоевград, като са загърбили партийната си принадлежност при взимането на важни решения.

                                                                                                                                       Снимки: Община Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: