5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

Догодина община Благоевград усвоява 19 млн. лв

За 2011 година общинска администрация планира по-малък план за капиталови разходи, осигурени от собствени приходи.

По този начин ще се застрахова за предстоящите местни избори заради опасенията от неизпълнение на планираните приходи от все по-засилващата се тенденция областният управител да спира решенията на общински съвет, заяви пресаташето Люба Спириева.

Средства от собствения бюджет ще бъдат инвестирани за благоустрояване на улици в Грамада, Орлова чука, Старо Струмско. Предвижда се да бъдат изградени 15 модулни обществени тоалетни и привеждане на зоопарка във вид, който ще позволи да получи лиценз. Пари ще бъдат насочени за ремонт на улици и в селата Церово, Рилци и Падеш.

И догодина общината ще работи по изпълнение на спечелените европейски проекти. Сумата, която ще усвои администрацията на Костадин Паскалев през 2011 г.е 19 млн. лв. Предвижда се да бъде изградена нова ВиК мрежа в пет квартала в Благоевград.

Общината ще кандидатства пред Министерски съвет за възстановяване на разходите, които общината ще направи за финансиране на неотложните аварийно – възстановителни работи след проливните дъждове на 4 декември – 372 807 лв.

obshtina_blagoevgrad2.jpg

Източник: Agencia.bg

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: