Засилено полицейско присъствие преди студентския празник

На 2 и 3 декември съвместно с екипи от НАП, Агенция „Митници” и Инспекцията по труда започват проверки на местата, където студентите ще празнуват 8-ми декември; преди и по време на празника е предвидено засилено полицейско присъствие в районите на заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази.


В дните преди студентския празник полицията е планирала конкретни мерки за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата. На 2 и 3 декември ще се проведе специализирана операция с участие на служители от ГДКП, ГДОП и ГДПБЗН и със съдействието на Агенция „Митници”, НАП, Инспекцията по труда и др. за проверка на местата, където студентите ще празнуват /питейни заведения, курортни комплекси и др./

Предвидено е в градовете с висши учебни заведения със съдействието на медиите да бъде засилено вниманието на студентите и организаторите на празничните прояви за предотвратяване на нарушения на обществения ред и спазване на правилата за безопасността на движението. В областните дирекции на МВР ще бъдат предоставени телефони за връзка с гражданите за своевременно подаване на сигнали за възникнали инциденти и за предотвратяване на евентуални нарушения на реда.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, в които ще празнуват студенти. Провеждат се предварителни срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана с цел повишаване на бдителността и стриктно спазване на пропускателния режим.
Предстоят проверки за предотвратяване на продажбата на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия, в нестандартни опаковки или без сертификат за качество.

„Пътна полиция” създава необходимата организация за контрол по безопасността на движението. Има готовност, при необходимост, своевременно да се въведе временна организация на движението.След уточняване на заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, в които ще празнуват студенти, ще бъдат изготвят графици за засилено полицейско присъствие и контрол по безопасността на движението за периода 7-11 декември.

Пътните полицаи строго ще следят за превишена скорост, шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, техническата изправност на автомобилите. Контролът ще се осъществява основно по пътищата към местата за празнуване и в близост до тях. Съвместно с представители на общините се уточняват мерките по организиране на движението и паркирането в районите, където се очаква да пристигнат много автомобили на празнуващи. Със съдействието на управителите на заведенията и ръководителите на охранителните звена ще се договорят превантивни мерки, намеса и бързо уведомяване на полицията в случаи на опити за шофиране от явно пияни водачи.

“Пътна полиция” отново призовава шофьорите да не сядат зад волана след употреба на алкохол, без свидетелство за правоуправление или ако автомобилът е неизправен.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: