Сезонните намаления по магазините в Благоевград са факт

Сезонните намаления по магазините в Благоевград са факт от няколко седмици, установи репортерска проверка. По магазините за дрехи и обувки в Благоевград намаленията стигат до 70%, като понижаването на цените започна още в средата на лятото. Това е и причината магазините да са пълни с купувачи и стоката да се разпродава много бързо. Обикновено в края на август намаленията доближават своя пик, тъй като по магазините започват да се предлагат дрехи и обувки за есенно-зимния сезон.

Не навсякъде обаче продавачите са коректни в обявяването на намалените цени. В част от магазините за обувки например редовната цена за един чифт през пролетта е била 80 лв., а при настъпване на летния сезон на етикет на същите обувки е записано, че те са намалени с 50% от редовна цена от 160 лв., след което намалението отново е 80 лв.

Наблюдава се и друга тенденция – някои от благоевградчаните пазаруват ботуши и зимни дрехи през лятото, тъй като тогава те са на много ниски цени. През зимния сезон пък съответно летните обувки и дрехи са на изключително ниски цени. Но това не е често наблюдавана практика.

Източник: Радио Фокус

Подобни новини

2 КОМЕНТАРИ

 1. Вярна,че навсякъде има сезонни намаления и по специално за дрехи и убувки.
  Намаления от рода на 70-80% не звучат сериозно. За каква печалба става въпрос-най-малкото е некоректно спрямо клиентите закупили стоката на редовната цена.
  Примерно обувки от 100 лв. с 80% отстъпка идват на цена от 20 лв.- при тази цена има и поне минимална печалба, апри 100 лв.-печалбата е била поне 81 лв.- и какво е качеството на обувките при заводска цена от 19 лв., купени за 100 лв.
  Всичко това звучи абсурдно и смешно, но за жалост това е реалноста !
  Да не забравяме , че живеем в страната на абсурдите-“Булгаристан”.

 2. Да Лъчо, наистина е жалко! Манипулират хората! Виж, във всеки магазин има такава табелка! Мисля си, че този тип табелки вече няма да слязат от витрините.

  Напипаха тънката нишка на човека, че като види намаление . хуква и купува като луд, и злоупотребяват, но така е стадо от фце сме си ;) и такива ще си останем

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: