Около 600 човека ще подкрепят Пирин в полуфинала срещу Славия

Около 500-600 човека се очаква да подкрепят Пирин в четвъртък на стадиона в кв. „Овча Купел” срещу Славия.

От 15.00 часа „орлетата” излизат срещу „белите” в полуфинална среща за Купата на България. Двата фенклуба в Благоевград „Пирин СС” и „Пирин – Реален” организират екскурзии за мача, като очакванията са за малко над 500 човека от Благоевград да наблюдават двубоя на живо.

Председателят на фенклуб „Пирин СС” Константин Капчин заяви, че предвид финансовата криза отборът няма да бъде ощетяван и феновете от тази фракция ще си платят по 7 лева за екскурзията и по 5 лева за билет за мача.

Трите автобуса, които клубът отпуска в деня на мача, ще тръгват в 12.30 часа от служебния вход на стадиона. Другият фенклуб „Пирин-Реален” пък отпуска три безплатни автобуса до столицата, които ще потеглят от 12.00 часа от хотел „Ален Мак”.

След призивите по форумите двете фенски фракции да се обединят за мача срещу Славия, председателят на фенклуб „Пирин СС” Константин Капчин заяви:

„Фенклуб „Пирин СС” никога не се е делил. От другия фенклуб започна това деление. Ние имахме предложение за организиране на общи екскурзии и хореографии.

Прост пример е, че 46 човека от двата фенклуба за мача в Сливен похарчиха 1600 лева за екскурзията и пътуваха поотделно, вместо да пътуваме с един автобус и да спестим пари за още един автобус за предстоящия мач със Славия. Нека в четвъртък всички заедно подкрепим любимия отбор и напук на финансовата криза, Пирин пак да играе финал.

Славия за последно стана шампион през 1996 г. и организацията на Венци Стефанов за мача също е сериозна”, коментира Константин Капчин.

Източник: NovSport
Снимка: Blagoevgrad.eu, Архив

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: